کارشناس سیاسی در گفت و گو با سپاس؛
بنافی گفت:رویکرد انفعالی آمریکا مبنی بر کاهش نیروهای نظامی، کاهش استعدادهای تجهیزاتی در سطح منطقه و عدم توان لجستیکی و پشتیبانی برای اهداف سیاسی در منطقه باعث شده است که آرام آرام نقش بازیگری آنها کمرنگ و مقدمه اخراج آمریکاییها از منطقه شود.
احمد بنافی کارشناس سیاسی در گفت و گو با سپاس، با اشاره به اغتشاشات اخیر و اعتراض مردمی به انتخابات آمریکا، اظهار کرد: هر قدرتی یک منحنی اوج و یک منحنی مبتنی بر زوال دارد. یعنی هر قدرتی از یک نقطه آغاز میشود و در یک نقطه به اوج میرسد، بعد دچار افول میشود. خصوصاً اینکه این قدرت متکی بر مسائل مادی باشد.
کارشناس سیاسی گفت: قطعاً ابر قدرتی آمریکا مبتنی بر همین نگاه در دوران افول خودش به سر میبرد. یکی از نشانه های افول ایجاد شکافهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در درون آمریکا است. آنچه امروز ما در صحنه سیاسی و اجتماعی آمریکا مشاهده می کنیم، نشانههایی از افول آمریکا است که قرائت آن به جهان صادر میشود.
بنافی با اشاره به اینکه آمریکاییها نماد لیبرال دموکراسی در دنیا هستند، افزود: فرایند جهانی شدن طرحهای بزرگی است. برای ساخت این مدل در بخشهای مهم جهان از جمله خاورمیانه گواهی می دهد، تفکر لیبرال دموکراسی رو به سایش و اصطحکاک گذاشته است.
وی عنوان کرد: ما در دورانی قرار داریم که شاهد افول قدرت در آمریکا هستیم. این قدرت آمریکا در مواجهه با پدیدههای جدید، در عرصه دنیا در حال قدرت نمایی هستند. از جمله روسیه، چین، هند و جمهوری اسلامی ایران زوال خودش را آغاز کرده است. آثار بین المللی آن را باید در آینده ببینیم. این یک نشانه کاملاً واضح و آشکار و بنیادین از دگرگونی در تفکرات لیبرال دموکراسی و میراث داران آن در سراسر جهان هستند.
کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: یکی از مدلهایی که آمریکاییها سعی کردند لیبرال دموکراسی را در دنیا گسترش دهند، ایجاد یک شبکه غربگرا یا همکارشان در کشورهای هدف است. ازجمله آن کشورها که در رقابت راهبردی با آمریکایی هستند، نام جمهوری اسلامی ایران در راس قرار دارد.
بنافی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر گفتمان انقلاب است، این رقابت را بر اساس مؤلفههای اقتدار آفرین در مدت زمان چهل سال گذشته به پیش برده است و توسط آمریکاییها آن شبکه غربگرا هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی بسط داده میشود، در ایران هم به همین شکل است.
وی ابراز کرد: نگاه به لیبرالیسم و غربگرایی، نه در این حوزه و این شکل گرفته است؛ بلکه در زمان مشروطیت و افرادی مثل تقیزاده ها و تالبوت که در آن عصر فعالیت داشتند، همواره نگاه غربگرایی را در جامعه ایرانی به یک شکلی گسترش میدادند. رگههای غربگرایی طی صد سال اخیر همواره در ایران بهعنوان یکی از قطبهای بازیگری قدرت حضور داشته است.
بنافی گفت: با شرایطی که امروز در صحنه جهانی و نماد لیبرالیسم و دموکراسی می بینیم، افولی که از آمریکاییها آغاز شده است و آثار آن را در اروپا هم تحت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شاهد هستیم، باید در آینده به نوعی شاهد آن باشیم که این نگاه غربگرایانه در ایران نیز با مدل جهانی دچار تضعیف و بنوعی حذف شود.
وی ادامه داد: اما از این حیث که اینها خساراتی به کشور وارد کردهاند، به هیچ عنوان امروز محل تردید نیست و هرگاه ما نگاه به غرب داشتیم و از پنجره غرب به توسعه جمهوری اسلامی نگاه کردیم، به مراتب خساراتی که متوجه کشور در حوزههای مختلف بهویژه حوزههای اقتصادی و فرهنگی شد، غیرقابل جبران بود.
کارشناس سیاسی ابراز کرد: فروپاشی لیبرالیسم و به افول گذاشتند، امپراطوری ویرانگر حوزه اقتصادی و فرهنگی در جهان چه تأثیری میگذارد؟ به نظر میرسد در آینده آن گفتمان انقلاب با استحکام و اجماع بیشتری مواجهه شود.
این جوان انقلابی استان بوشهر تصریح کرد: مقام معظم رهبری و دلسوزان انقلاب همواره برای نفی غربگرایی مکتبی را ترویج دادهاند و آن را توصیه کردند. امروز اگر اجماع در ایران و آینده بر سر این موضوع بیشتر شود، نگاه غربگرایی دچار یک افولی خواهد شد. اما همه اینها تابع شکست لیبرال دموکراسی در آمریکا برای ادعای گفتمان غالب است که امیدواریم شاهد این شرایط در کشور با افول این جریان باشیم که آثار فرهنگی و اقتصادی آن برای مردم در دهه پیش رو نشان دهد.
بنافی با اشاره به واکنش جمهوری اسلامی ایران به ترور ناجوانمردانه شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی، یک سیلی در مقیاس کوچک بود، تاکید کرد: برآورد ما این است، پاسخ عینی به شهادت حاج قاسم نبوده است بلکه یک سیلی بود که مقیاس عمل آن در آینده باید بیشتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: پاسخ جمهوری اسلامی ایران به پایگاه نظامی عین الاسد در طول تاریخ بعد از جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است. هیچ کشوری در هیچ مختصاتی از جهان جرأت نداشته است که به آمریکاییها در این سطح پاسخ دهد. آمریکاییها بیش از آنچه فکر کنند آسیبپذیر هستند و قدرت پاسخ ندارند. اینکه این پاسخ در این سطح و مقیاس کفایت میکند؟ خیر.
این کارشناس سیاسی تاکید کرد: آن چیزی که گام انتهایی جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ و انتقام سخت به شهادت سلیمانی است، خروج آمریکاییها از منطقه است . این را به صراحت عرض میکنم، هم در صحنه نبرد رودرو و سخت و هم در صحنه سیاسی شاهد عقب نشینی آمریکاییها هستیم. آمریکاییها رو به یک زوال گذاشتهاند و دینامیک آمریکاییها در حوزه نظامی گری به شدت دچار سایش و فرسایش شده است.
کارشناس سیاسی افزود: افزایش هزینه خصوصاً پس از شهادت حاج قاسم در منطقه طی یک سال گذشته، هزینههای بسیار بالایی را بر ساختارهای اقتصادی آمریکا ایجاد و مضاف بر اینکه آمریکاییها در مواجهه با این مسئله ابتکار عمل را از دست دادهاند.
بنافی بیان کرد: رویکرد انفعالی آمریکا مبنی بر کاهش نیروهای نظامی، کاهش استعدادهای تجهیزاتی در سطح منطقه و عدم توان لجستیکی و پشتیبانی برای اهداف سیاسی در منطقه باعث شده است که آرام آرام نقش بازیگری آنها کمرنگ و مقدمه اخراج آمریکاییها باشد.
وی خاطرنشان کرد: اقدام در درون آمریکا که امروز آثار آن را شاهد هستیم، مبتنی بر شکاف سیاسی اجتماعی و آن اغتشاشاتی که در آمریکا بی سابقه نیز بوده است. در این سبک و همچنین عدم توان در توسعه نظامی خود که پشتوانه اهداف سیاسی اقتصادی آمریکا در سطح نظام بین الملل است، گواهی میدهد شرایط و عرصه برای آمریکاییها بسیار تنگ و سخت شده است. اعتماد به نفس به جبهه مقاومت مبنی بر اینکه این توانایی در مقاومت وجود دارد برای اخراج آمریکاییها مزید علت شده و در آینده یک منطقهای خالی از قدرتهای فرامنطقهای و زورگو باشیم و مناسبات منطقهای مبتنی بر گفتمانهای منطقه ای و مبتنی بر امنیت جمعی به پیش برود.
انتهای پیام//
هیچ کامنتی برای نمایش وجود ندارد !