۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » آخرین اخبار استان » اخبار صفحه اصلی » خبر فوری
  • شناسه : 276251
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۸:۴۳
از کیفیت ضعیف نان تا عدم نظارت بر نانوایی‌‌‌های  بوشهر/چرا نظارت تعطیل شد
از کیفیت ضعیف نان تا عدم نظارت بر نانوایی‌‌‌های  بوشهر/چرا نظارت تعطیل شد

از کیفیت ضعیف نان تا عدم نظارت بر نانوایی‌‌‌های بوشهر/چرا نظارت تعطیل شد

کیفیت پایین نان در کنار عدم تطابق قیمت با کیفیت، یکی از دغدغه های مردم استان  بوشهر است که موجب شده تا بیشتر مردم نسبت به وضعیت نان در این استان گله داشته باشند و دوریز بیش از پیش نان را هم داشته باشیم.

به گزارش سپاس ؛ نان یکی ازموادغذایی مفید وکامل است که درهمه دنیا طرفدارداردایران نیزازاین قاعده مستثنی نیست اماچند سالی است که به دلیل کیفیت پایین آردومشکلاتی که نانوایی ها وکشاورزان بیان می کنندمردم درحسرت یک لقمه نان باکیفیت درسفره هایشان هستند.

کیفیت پایین نان در کنار عدم تطابق قیمت با کیفیت، یکی از دغدغه های مردم استان  بوشهر است که موجب شده تا بیشتر مردم نسبت به وضعیت نان در این استان گله داشته باشند و دوریز بیش از پیش نان را هم داشته باشیم.

نان جزو کالاهای اساسی در سبدغذایی مردم اقصا نقاط جهان از جمله ایران است، اهمیت نان تا به آنجا است که احادیث و روایات متعددی در دین اسلام در خصوص حرمت نان وجود دارد به طوری که در فرمایشی از امیرالمومنان حضرت علی (ع) آمده است: «نان را اکرام کنید. همانا خداوند عزیز و جلیل، برای آن برکات آسمان را نازل کرد و برکات زمین را خارج نمود.»

اما در چند وقت اخیر پیام هایی از سوی شهروندان بوشهری درباره مشکل جدید پیرامون نان بوشهر وجود دارد و آن بوی کپک و کهنگی نان گرم است.

پیگیری  این پایگاه خبری از برخی نانوایی های بوشهر نیز حکایت از تایید این مشکل توسط متصدیان بود که البته به آرد تحویلی به آنها ربط می دادند.

یکی از نانواها نیز معتقد بود که آرد تحویلی از استان کیفیت لازم را ندارد، با این حال از سوی شرکت غله ملزم به خرید از استان شده اند و بعضا شاهد مشکلاتی از این دست هستند.

یکی از بانوان بوشهری در گفتگو با خبرنگار سپاس با اشاره به کیفیت پایین نان بیان کرد: نانی که ما از نانوایی ها خریداری می کنیم برخی مواقع خشک بوده و کیفیت خوبی ندارند به طوری که حتی گاهی قابل خوردن نیستند برای نمونه نانی مانند لواش کیفیت مناسبی ندارد و اطراف این نان خورده نشده و تنها وسط نان قابلیت مصرف دارد.

زهرا باقری افزود: قیمت نان از نظر من خوب است و اگر هم افزایش یابد طبق تجربه ما در گذشته در کیفیت آن اثرگذار نبوده چراکه به طور معمول قیمت نان بدون توجه به کیفیت آن افزایش می یابد و در واقع با افزایش قیمت فقط اندازه نان ها کوچکتر شده و حتی کیفیت نان هم پایین می آید.

وی تصریح کرد: اکثر نان هایی که ما خریداری می کنیم از لحاظ طعم ترش بوده و یا زود خشک می شوند و یا خمیر بوده و دورریز زیادی دارند.

این شهروند قزوینی تأکید کرد: در خصوص نانوایی ها هم در برخی نانوایی ها مسائل بهداشتی رعایت نمی شود و علاوه بر این باید توجه داشت که در فرهنگ ما نان برکت خداست ولی دیده می شود که در برخی نانوایی ها خرده های نان در نانوایی ها روی زمین ریخته شده و پا خورده می شود.

وی عنوان کرد: در صف نانوایی که من هر روز از آنجا نان سنگک تهیه می کنم هر روز افرادی هستند که از اندازه نان که روز به روز کوچکتر می شود و همچنین پایین بودن کیفیت نان گله دارند و همین امر هم سبب شده تا برخی نانوایی ها بسیار خلوت شده و کسی از آنها نانی خریداری نکند.

در پیگیری یکی از شهروندان بوشهری از اداره بهداشت بوشهر نیز مشخص شد که بهداشت فقط وظیفه بررسی میزان جوش شیرین و دیگر مواد افزودنی به نان را داشته و نمی تواند درمورد نوع آرد و کیفیت آن ورود کند.

یکی از نانوایی های آزادپز نیز به خبرنگار ما گفت: کیفیت آردی که اکنون به اجبار در اختیار ما قرار می گیرد پایین تر از آردهایی است که در گذشته از استان های همجوار وارد می کردیم و نانوایی ها اکنون مقصر نیستند.

مشخص نیست دلیل اصرار اداره غله استان بوشهر و ملزم کردن نانوایی های به تهیه آرد از درون استان در حالی که هم کیفیت آدرها پایین تر بوده و هم شرایط نگهداری آن ها مناسب نیست، چه می باشد؟

سید محمد هاشمی رییس شرکت غله و خدمات دولتی استان بوشهر درباره گلایه برخی نانواها که بوی کپک و کهنگی نان را مربوط به آرد می دانند، اظهار داشت: این موضوع برای مقطع یکی، دو روزه رخ داد که با تعویض آردهای تحویلی به برخی نانواها، بعد از آن گزارشی در این زمینه نداشتیم.

وی با بیان اینکه آرد تحویلی از سوی ۴ کارخانه استان کیفیت و استانداردهای لازم را دارد، ادامه داد: در فصل سرما، به دلیل شرایط جوی بوشهر، آرد رطوبت بیشتری دارد و در این بین نانواهایی که سهمیه ماهیانه را یکجا خرید می کنند، به دلیل نداشتن انبار مستقل آرد، کیسه های آخر آرد دچار رطوبت بیشتری می شوند و مشکل بوی کپک یا کهنگی را رخ می دهد. از این رو به نانواها توصیه شده آرد را هفتگی خرید کنند.

هاشمی درباره اینکه الزامی شدن تامین آرد از کارخانه های استان به عنوان دلیل مشکل اخیر توسط برخی نانواها عنوان می شود، بیان کرد: نظارت های سختگیرانه بر کارخانه های آرد از سوی ما و بهداشت وجود دارد و آرد با استاندارد مشخص و تعریف شده تحویل نانواها می شود، ضمن اینکه این یک تصمیم ملی است که آرد نانواها باید از همان استان تامین شود و صرفا برای بوشهر اجرا نشده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کارگر غیرماهر یا نبود انبار مخصوص آرد در نانوایی دلیل افت کیفیت نان است و به آرد مربوط نمی باشد، افزود: به نانواها اعلام شده اگر آرد تحویلی دچار مشکل بود، حتی اگر به قیمت تعطیلی یک روز نانوا باشد آن را اعلام کرده تا تعویض شود و ما در این خصوص پاسخگو هستیم، بنابراین نانواها نباید بهانه ای درباره کیفیت پایین آرد داشته باشند.

انتهای پیام/

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*