شهرستان دیر از نبود امکانات و زیرساخت های پژوهشی و عدم حمایت از نخبگان رنج می برد.
به گزارش سپاس به نقل از مطاف۲۴، امروزه علم و فناوری به عنوان اولین و مهمترین قدرت هر کشوری به حساب میآید و این مهم از رهگذر توجه و بها دادن به شرکتهای دانشبنیان و نخبگان و نیروهای خلاق محقق میشود که کشورهای توسعه یافته با اهمیت دادن به این فاکتور به موقعیت کنونی خود رسیدهاند.
ایران از کشورهای جوان و نخبهپرور جهان به حساب میآید اما بدلیل عدم توجه به نیازها و مشکلات این قشر از جامعه در پارهای اوقات شاهد فرار مغزها به کشورهای دیگر هستیم، چرا که آنجا شرایط و امکانات لازم برای آنها فراهم میشود.
اگرچه مسئولان از تغییر جهت رویکرد دولت به سمت سرمایهگذاری بر روی نخبگان علمی و جلوگیری از فرار مغزها سخن میگویند، اما این مهم باید در عمل نشان داده شود و نکتهای که باید به آن توجه کرد، این است که در تمام استانها و شهرستانهای کشور امکاناتی برای تحقیق و پژوهش فراهم شود که فرد نخبه حداقل دغدغههای این چنینی نداشته باشد.
مدتی است که مسئولان شهرستان دیر به تکاپو افتادهاند تا سند توسعه شهرستان را به نگارش درآورند و چشماندازی برای آینده این شهرستان ترسیم کنند که بتواند مبنایی برای پیشرفت این منطقه در تمامی زمینهها باشد.
قطعا مهمترین مؤلفه در توسعه هر جامعهای بها دادن به نخبگان علمی و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای انجام تحقیقات این قشر از جامعه است و در کنار آن استفاده از توان فکری آنها حداقل به عنوان مشاور در کنار مدیران است.
دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیامنور بندر دیر در سالهای اخیر در زمینههای مختلف علمی و پژوهشی در کشور خوش درخشیدهاند، اما نبود امکانات موردنیاز برای ترغیب دیگران به سمت پژوهش و انجام کارهای علمی از معضلاتی است که قشر دانشجو و نخبه این شهرستان با آن مواجه است .
رییس باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد واحد بندر دیر در گفتگو با مطاف۲۴، اظهار داشت: برای توسعه شهرستان دیر نیاز است که به نخبگان آن بها داده شود که فراهمسازی شرایط رشد و بالندگی نیروهای جوان و خلاق دانشگاهی یکی از این معیارهاست.
حبیبه فخرایی افزود: شهرستان دیر دارای نیروهای جوان توانمند و نخبگان علمی و فرهیختگانی است که در صورت بها دادن به آنها و حمایت و پشتیبانی مسؤولین میتوانند افتخارآفرین باشند.
وی ادامه داد: با توجه به پتانسیلهای بالایی که از نظر نیروی علمی در شهرستان دیر وجود دارد ایجاد یک پارک علم و فناوری ضرورت دارد، چرا که با راهاندازی این مجموعه، ارتباطات بین متخصصین شرکتهای مختلف در یک مجتمع تحقیقاتی آسانتر میشود.
فخرایی عنوان کرد: همچنین استفاده از سمینارها و کارگاههای آموزشی، تشکیل کمیته استعدادیابی و پرورش نخبگان و بهرهمندی از زیرساخت فنی و ارتباطی با استانداردهای بالا نیز در صورت عملیاتی شدن پارک علم و فناوری محقق میشود.
وی یکی از نقاط ضعف شهرستان دیر را نبود کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی بروز برشمرد و افزود: هیچ کس رایگان طرح تحقیقاتی خود را در اختیار نهاد یا ارگانی قرار نمیدهد و نیاز است از محققان حمایت شود.
وی یادآور شد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بندر دیر تاکنون سه اختراع به ثبت رساندهاند و یک اختراع دیگر نیز در مرحله ثبت قرار دارد که نشان از پتانسیل بالای نخبگان دیری است.
رئیس دانشگاه پیام نور بندر دیر با بیان اینکه توسعه بدون پژوهش ابتر است، به خبرنگار مطاف۲۴، گفت: در شهرستان دیر کمبود پژوهشگر و نخبه نداریم بلکه با مشکل محدودیتها و موانع پژوهش مواجه هستیم.
حمزه بحرانی افزود: برای انجام پژوهش باید منابع مورد نیاز به سهولت در دسترس افراد باشد که در این بین نیاز است کتابهای منبع در کتابخانههای شهرستان بویژه در بخشها تقویت شود.
وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش و دانشگاههای پیامنور و آزاد اسلامی در شهرستان دیر دارای نیروهای خوبی برای انجام کارهای پژوهشی هستند که باید حمایت شوند.
به نظر میرسد مسئولان شهرستان دیر برای ایجاد فرایند توسعه در شهرستان ایتدا باید به نخبگان بها بدهند و زیرساختهای مورد نیاز را برای آنها فراهم کنند.
انتهای پیام/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
طراحی و توسعه :تپا